Aproximativ 140 kg pește, prins în perioada de prohibiție, confiscate de polițiștii de frontieră din Tulcea

Pește pescuit în perioada de prohibiție. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiștii de frontieră tulceni au capturat de la trei bărbați 140 kilograme de pește, prins în perioada de prohibiție și fără documentele legale. Peștele a fost predat unei societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar polițiștii de frontieră au deschis în cauză un dosar de cercetare penală.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului de Frontieră Tulcea, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în zona localității Sălcioara, județul Tulcea, pe malul lacului Razim, au oprit pentru control, un autoturism înmatriculat în România, în care se aflau trei bărbați. În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, polițiștii de frontieră au descoperit plase de pescuit tip monofilament cu captura de pește în ele, aproximativ 140 kilograme de pește din speciile caras și plătică, precum și un motor de ambarcație.

Cei trei bărbațicu vârste cuprinse între 19 și 35 de ani, care erau în autoturism, nu au putut prezenta documentele de proveniență pentru pește deținut, declarând că l-au pescuit cu plasele monofilament.

În cauză, cantitatea de pește a fost predată unei societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de pescuit în perioada de prohibiție și distrugerea icrelor embrionate de pește în zonele de reproducere naturală, precum și deținere, transport sau comercializare fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*