Aproximativ 100 de puieți de salcie vor fi plantați vineri, 26 martie, în zona polderului Zaghen din Tulcea

Aproximativ 100 de puieți de salcie vor fi plantați în zona polderului Zaghen din Tulcea. FOTO ARBDD

Un protocol de colaborare între Primăria Municipiului Tulcea, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), Direcția Silvică Tulcea și Organizația Națională Cercetașii României – Centrul Local Lotus, a fost semnat miercuri, 24 martie, părțile semnatare convenind să colaboreze pentru plantarea a aproximativ 100 de puieți de salcie în zona polderului Zaghen.

Potrivit ARBDD, activitatea va avea loc vineri, 26 martie, începând cu ora 09.30 și va fi susținută de echipe de voluntari ai Cercetașilor și ale celorlalte părți implicate, inclusiv din zona societății civile.

„Plantarea puieților are ca scop asigurarea protecției și conservarea ecosistemului din polderul Zaghen, prin realizarea unei perdele de vegetație între zona antropică și cea naturală. Totodată, prin caracterul voluntar al activităților, se urmărește sensibilizarea publicului privind importanța naturii și protejarea mediului înconjurător”, au transmis reprezentanți ARBDD.

Evenimentul va marca atât „Luna Pădurii” (15 martie – 15 aprilie), celebrată în întreaga lume prin plantarea de arbori, cât și „Vinerea Verde”, o zi simbolică, instituită de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, ce îşi propune să impulsioneze mobilizarea pentru un mediu curat.

Această acțiune are la bază o inițiativă de voluntariat a Centrului Local Lotus Tulcea, membru al Organizației Naționale Cercetașii României, extinsă ulterior prin contribuția celorlalte părți semnatare ale protocolului. ARBDD asigură consultanță de specialitate și monitorizarea campaniei, Direcția Silvică Tulcea pune la dispoziție circa 100 de puieți forestieri, utilaje specifice și asistență de specialitate, iar Primăria Municipiului Tulcea asigură uneltele pentru plantarea puieților, transportul voluntarilor și coordonarea acțiunii.

Ținând cont de restricțiile care se aplică pe durata pandemiei de COVID-19, numărul voluntarilor a fost limitat la 50 de persoane, deși cererea de participare a fost mult mai mare. Părțile semnatare au convenit continuarea acțiunilor în sezonul plantărilor de toamnă, cu speranța că situația va permite implicarea unui număr cât mai mare de voluntari.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*