Aproximativ 100 de oi au murit în urma unui incendiu la o stână din apropiere de Măcin, pornit de la o țigară

Incendiu la o stână de oi, în apropiere de localitatea Măcin. FOTO: ISU Tulcea

Pompierii militari au fost solicitați să intervină marți, 28 martie, în jurul orei 09.45, pentru stingerea unui incendiu produs la un saivan de animale, în apropiere de localitatea Măcin.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, pentru gestionarea situației de urgență au fost direcționate două echipaje de salvatori, din cadrul Secției de Pompieri Măcin, cu două autospeciale de stingere.

La sosirea forțelor de intervenție, s-a constatat că incendiul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă, la adăpostul de animale. În sprijin a fost solicitat un al treilea echipaj de salvatori cu o autospeciala de stingere de capacitate mărită. Pompierii au intervenit pentru localizarea și lichidarea flăcărilor.

Incendiu la o stână de oi, în apropiere de localitatea Măcin. FOTO: ISU Tulcea

„ În urma incendiului, grajdul a ars în totalitate, pe o suprafață de aproximativ 160 de metri pătrați. Din păcate, aproximativ 100 de oi au fost surprinse de flăcări”, au transmis reprezentanții ISU Tulcea.

Din cercetările efectuate la fața locului, cauza probabilă de producere a focului a fost stabilită ca fiind o scânteie provenită de la o țigară aprinsă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*