Aproximativ 1.000 de hectare de pădure și vegetație uscată și palustră, cuprinse de foc în Delta Dunării

Aproximativ 1.000 de hectare de pădure și vegetație uscată și palustră, cuprinse de foc. FOTO ISU Tulcea

Pompierii Detașamentului Tulcea au intervenit miercuri, 30 martie, în jurul prânzului,  pentru a stinge un incendiu de vegetație uscată ce izbucnise în zona Sireasa și Sălceni din Delta Dunării.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, la fața locului s-a deplasat un echipaj format din șapte subofițeri, cu o autospecială și o ambarcațiune pentru stingerea focului.

„Salvatorii au constant că incendiul se manifesta pe o suprafață întinsă, cu mai multe focare active, iar porțiuni de pădure erau deja cuprinse de flăcări. Forțele au fost suplimentate pentru protejarea locuințelor din zonă, dar și a fondului forestier, cu o ambarcațiune de intervenție și un echipaj format din cinci subofițeri”, au transmis reprezentanții ISU Tulcea.

Datorită vântului puternic, a zonelor greu accesibile în care se manifestau focarele și a suprafețelor întinse au ars până în prezent aproximativ 1.000 ha de pădure și vegetație uscată și palustră.

După aproximativ 11 ore de lupta cu focul pompierii ISU „Delta” al județului Tulcea au reușit să oprească înaintarea flăcărilor, iar în acest moment sunt în zonă pentru supraveghere pentru că există posibilitatea de reaprindere.

De asemenea, tot în cursul nopții de miercuri spre joi, pompierii au mai intervenit și la alte incendii de vegetație uscată în zona Mineri, Somova, Dăeni și Peceneaga.

„În zona Dăeni – Pecineaga incendiul de vegetație a afectat mai mulți stâlpi electrici iar în acest moment se intervine pentru oprirea răspândirii flăcărilor”, au mai precizat sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*