Aproape 600 de tulceni s-au prezentat la Bursa Generală a Locurilor de Muncă

Bursa Generală a Locurilor de Muncă organizată, în același timp, în Tulcea, Babadag și Măcin. FOTO: arhiva AJOFM Tulcea

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea a organizat vineri, 20 mai, Bursa Generală a Locurilor de Muncă.

Evenimentul a avut loc începând cu ora 09.30, în același timp, în trei orașe ale județului Tulcea, și anume:

  • Tulcea – Casa de Cultură a Sindicatelor, Piața Independenței nr.1;
  • Măcin – Punctul de Lucru – AJOFM Tulcea, str. 1 Decembrie, nr. 58;
  • Babadag – Centrul Cultural “Nicolae Bălășescu Nifon” (Casa de Cultură), str. Pavel Gheorghe nr. 8.

Pentru această bursă au fost contactați peste 282 de agenți economici, din care un angajator de inserție. Au participat efectiv la bursa 66 de angajatori, din care un angajator de inserție, oferind peste 550 de locuri de muncă vacante, din care patru locuri de muncă pentru persoanele marginalizate social.

La această acțiune au fost prezente 599 de persoane, din care nouă persoane marginalizate social. În urma desfăşurării bursei generale a locurilor de munca au fost selectate în vederea încadrării un număr de 238 persoane, din care patru persoane marginalizate social.

În vederea facilitării contactului direct între angajatori și persoanele din detenție, interesate în obținerea unui loc de muncă, la activitatea organizată de AJOFM Tulcea, au participat 14 persoane private de libertate care urmează să fie puse în liberate, în perioada următoare.

De asemenea, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă au participat și 14 cetățeni ucraineni care doresc să se angajeze în municipiul Tulcea. Precizăm că, în cadrul evenimentului, cetățenii ucraineni au fost puși în legătură cu angajatorii locali și au primit informații cu privire programele de formare profesională în vederea creșterii și diversificării competențelor profesionale, dar și informații despre locurile de muncă vacante din județul nostru sau din țările Uniunii Europene/ Spațiului Economic European în scopul asigurării mobilității și integrării pe piața muncii.

Ca o premieră, la această acțiune, au participat două clase de absolvenți de învățământ – promoția 2022 de la Colegiul „Brad Segal” din Tulcea, iar cinci clase de absolvenți au participat la evenimentul organizat la Măcin.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*