Aproape 600 de persoane și-au găsit un loc de muncă, anul acesta, cu sprijinul AJOFM Tulcea

Sediul AJOFM Tulcea. FOTO Cătălin Schipor
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

În primele patru luni ale acestui an, ca urmare a implementării Programului Național de Ocupare a Forței de Muncă, prin intermediul AJOFM Tulcea au fost încadrate în muncă 594 de persoane, dintre care 240 de femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 129 au peste 45 de ani, 153 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 150 au între 25 și 35 de ani, iar 162 sunt tineri sub 25 de ani (152 de tineri NEET).

În funcție de rezidență, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 353 provin din mediul urban, iar 241 de persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii gimnaziale (199), urmate de cele cu studii liceale (172). Numărul celor cu studii profesionale este de 140, iar cei cu studii primare sunt în număr de 72.

Persoanele angajate în perioada menționată, prin intermediul AJOFM Tulcea, nu au făcut parte din categoria persoanelor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activității de profilare a persoanelor înregistrate în evidențele noastre.

Pentru integrarea pe piața muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenției teritoriale pentru ocuparea forței de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reședința beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, modificată și completată.

Astfel, în primele patru luni ale anului 2020, numărul persoanelor care au beneficiat de asistență pentru înregistrarea în evidență ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecției sociale privind acordarea indemnizației de șomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 2241 de persoane.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Tulcea NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*