Aproape 250 de persoane au fost selectate pentru angajare în cadrul Bursei Generale a Locurilor de Muncă

Bursa Generală a Locurilor de Muncă a fost organizată, simultan, în Tulcea, Babadag și Măcin. FOTO: AJOFM Tuvcea

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea a organizat vineri, 12 mai, Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Evenimentul a avut loc începând cu ora 09.30, în același timp, în trei orașe ale județului Tulcea, și anume:

  • Tulcea – Casa de Cultură a Sindicatelor, Piața Independenței nr.1;
  • Măcin – Punctul de Lucru – AJOFM Tulcea, str. 1 Decembrie, nr. 58;
  • Babadag – Centrul Cultural “Nicolae Bălășescu Nifon” (Casa de Cultură), str. Pavel Gheorghe nr. 8.

Pentru această bursă au fost contactați 292 de agenți economici – 252 din Tulcea, 25 din Măcin și 15 din Babadag, și au participat efectiv la bursă 66 de angajatori – 44 din Tulcea, 12 din Măcin și 10 din Babadag, care au oferit 539 de locuri de muncă vacante.

La acest eveniment au fost prezente 609 de persoane – 426 la Tulcea, 85 la Măcin și 95 la Babadag. În urma desfășurării Bursei Generale a Locurilor de Muncă au fost selectate în vederea încadrării 245 de persoane – 173 de la Tulcea, 34 de la Măcin și 38 de la Babadag.

În vederea facilitării contactului direct între angajatori și persoanele din detenție, interesate în obținerea unui loc de muncă, la activitatea organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea, au participat 16 persoane private de libertate care urmează să fie puse în liberate, în perioada următoare.

De asemenea, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă au participat și cinci cetățeni ucraineni care și-au exprimat dorința de a se angaja în municipiul Tulcea. Persoanele refugiate din Ucraina care au participat la această acțiune au solicitat locuri de muncă în următoarele ocupații: inginer IT, inginer geodez și ajutor bucătar. Precizăm că, în cadrul evenimentului, cetățenii ucraineni au fost puși în legătură cu angajatorii locali și au primit informații cu privire programele de formare profesională în vederea creșterii și diversificării competențelor profesionale, dar și informații despre locurile de muncă vacante din județul nostru sau din țările Uniunii Europene / Spațiului Economic European în scopul asigurării mobilității și integrării pe piața muncii.

De asemenea, dintre cele cinci persoane din Ucraina care au căutat un loc de muncă, o persoană a fost selectată în vederea încadrării în muncă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*