Aproape 1.250 de persoane și-au găsit un loc de muncă, de la începutul anului, cu sprijinul AJOFM Tulcea

Sediul AJOFM Tulcea. FOTO Facebook
Sediul AJOFM Tulcea. FOTO Facebook

AJOFM Tulcea a reușit să încadreze în muncă un număr de 1.249 de persoane în primele cinci luni ale anului 2023, datorită implementării eficiente a Programului Național de Ocupare a Forței de Muncă. Această realizare merită să fie evidențiată, în special faptul că 581 dintre aceste persoane sunt femei, ceea ce demonstrează angajamentul agenției în promovarea egalității de gen pe piața muncii.

Analizând distribuția pe grupe de vârstă, se observă că 665 de persoane angajate au peste 45 de ani, 129 se încadrează în intervalul de vârstă cuprins între 35 și 45 de ani, 164 au între 25 și 35 de ani, iar 291 sunt tineri sub 25 de ani. Aceste cifre reflectă eforturile agenției de a oferi oportunități de angajare diversificate și de a răspunde nevoilor diferitelor categorii de vârstă.

Când vine vorba de originea geografică, se constată că 572 de persoane provin din mediul urban, în timp ce 677 de persoane sunt din mediul rural.

Referitor la nivelul de pregătire al persoanelor angajate, 515 dintre acestea au studii liceale, 298 au studii profesionale, 306 au studii gimnaziale, iar 71 au studii primare.

Un aspect demn de menționat este că 279 de persoane angajate prin intermediul AJOFM Tulcea se încadrează în categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Acesta este rezultatul eforturilor de profilare și asistență oferite de agenție, cu scopul de a facilita integrarea pe piața muncii pentru toți solicitanții, indiferent de dificultățile întâmpinate.

Până la data de 31 mai 2023, nu mai puțin de 3.139 de persoane au beneficiat de asistență pentru înregistrarea în evidență ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Aceste măsuri active au inclus și protecția socială prin acordarea indemnizației de șomaj sau implicarea în programe speciale, reconfirmând angajamentul AJOFM Tulcea față de nevoile comunității.

Pentru mai multe informații despre activitatea AJOFM Tulcea și măsurile disponibile pentru ocuparea forței de muncă, puteți accesa site-ul oficial al agenției la adresa https://www.anofm.ro/index.html?agentie=Tulcea. Aici veți găsi detalii despre programe, facilități și cum puteți beneficia de sprijinul lor în căutarea unui loc de muncă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*