Ansamblul “Doina Casimcei” a câștigat marele premiu la ediția 2017 a festivalului “Peștișorul de Aur”

Ceremonia de premiere de la "Peștișorul de aur". FOTO CJ Tulcea
Ceremonia de premiere de la "Peștișorul de aur" 2017. FOTO CJ Tulcea

Final de gală pentru “Peştişorul de Aur”. ​Vineri seara, scena din Piaţa Civică a găzduit ceremonia de premiere a Festivalului Concurs Internaţional de Folclor “Peştişorul de Aur”.

Preşedintele Horia Teodorescu a înmânat diplome şi trofee ansamblurilor participante şi Marele Premiu Ansamblului “Doina Casimcei” din comuna Casimcea, judeţul Tulcea.

“Le mulţumim pentru că judeţul Tulcea a beneficiat de ceea ce apreciază cel mai mult: diversitate şi folclor! Ediţia 2017 a Peştişorului de aur a fost o reuşită, publicul tulcean şi numeroşi turişti au beneficiat de spectacole folclorice de o înaltă ţinută şi diversitate. Nu mai puţin de 26 de regiuni folclorice au fost prezente pe scenă. Tradiţiile, dansul, portul popular sunt elemente esenţiale pentru o comunitate, un judeţ, o naţiune ! Păstrarea şi perpetuarea identităţii naţionale şi etnice sunt o obligaţie pentru toţi. Nu putem privi către viitor dacă nu ne respectăm trecutul!”, a declarat preşedintele Horia Teodorescu.

Festivalul “Peştişorul de Aur” a ajuns anul acesta la cea de a XXV-a ediţie şi s-a bucurat de prezenţa a peste 1400 de artişti din 10 ţări, inclusiv România.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*