Ansamblul „Baladele Deltei” participă la Ziua Comunei tulcene Valea Teilor

Ansamblul „Baladele Deltei” participă la Ziua Comunei tulcene Valea Teilor

După ce a luat parte duminica trecută la Zilele Orașului Sulina, oferind pe 15 august un spectacol pe scena amplasată pe faleza localității, Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” al Municipiului Tulcea este invitat duminica aceasta la Valea Teilor pentru ediția I a Festivalului de obiceiuri și tradiții dobrogene.

Pentru Ziua Comunei Valea Teilor, Ansamblul „Baladele Deltei” a pregătit un atractiv program artistic: dansatorii se prezintă cu suite de jocuri populare din Dobrogea (Baicoliu și Hora), Moldova și Oltenia, precum și una de jocuri populare rrome, în timp ce soliștii vocali Georgeta Nichifor, Laura Mariana Mocăniță, Laura Ileana Feraru și Costel Atanasof vor interpreta melodii din regiunile menționate. Conducerea muzicală: prof. Aurelian Croitoru. Coregrafia: prof. Ștefan Coman.

Pe lângă Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” al Municipiului Tulcea, au mai fost invitați Corala „Nihil Sine Deo” din Dăeni, Ansamblul „Odyssea” al Tineretului Elen Tulcea și Gelu Voicu, îndrăgit interpret de muzică populară.

Pentru copii vor fi amenajate tobogane, trambuline și locuri de joacă, iar pentru cei mari vor fi amplasate terase unde oricine va putea savura o băutură rece, o porție de mici ori o friptură la grătar, căci așa cum le stă bine oamenilor gospodari, după muncă trebuie să vină și o binemeritată distracție.

Vor fi înmânate diplome și distincții celor care, cu demnitate și credință, și-au consacrat viața și munca localității în care s-au născut și au activat, înnobilând-o cu contribuția lor creatoare și promovându-i bogățiile tradiționale și specificul.

Evenimentul va avea loc duminică, 22 august, începând cu ora 16.00, pe terenul de sport al Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din comună.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*