Ansamblul „Baladele Deltei” la prima ediție a Festivalul Național de Folclor „Cununa Carpaților”

Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” al Primăriei Tulcea

Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” al Primăriei Tulcea a răspuns invitației Centrului Național de Artă „Tinerimea Română” din cadrul Ministerului Culturii, care organizează, în perioada 5 – 6 mai, prima ediție a Festivalul Național de Folclor „Cununa Carpaților”.

Evenimentul se va desfășura în Sala Mare a Palatului Național al Copiilor din București, cu începere de la ora 19.00. În program vor fi reprezentate toate regiunile țării, în interpretări de top pline de energie și strălucire, garantate de trei dintre cele mai performante ansambluri profesioniste din România.

„Am început în forță acest sezon și sperăm să o ținem tot așa, deoarece ultimii doi ani ne-au ținut departe de tot ce e mai frumos și bun pe acest Pământ, publicul, cântul și jocul strămoșesc. Vom fi prezenți, la București, la prima ediție a Festivalul Național de Folclor Cununa Carpaților, iar sâmbătă vom bucura publicul mehedințean, în cadrul celei de-a XXVIII-a ediții a Zilelor Severinului, alături de nume sonore ale folclorului național. Pe cele două scene artiștii se vor simți împliniți”, a precizat maestrul coregraf, Ștefan Coman, managerul Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei”.

Gazda festivalului, Ansamblul Folcloric „Cununa Carpaților” al Centrului Național de Artă „Tinerimea Română” din București, a avut plăcerea de a invita în Capitală Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” al Primăriei Tulcea, alături de Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași, precum și grupul de elevi de la liceul de coregrafie Floria Capsali, coordonat de profesorul Claudiu Staicu, cele două spectacole fiind prezentate de actrița Miruna Ionescu.

„Publicul din mediul citadin, dar mai ales din București, are rare ocazii de a vedea și auzi adevărata față a unor spectacole folclorice de calitate, deși România este țara cu una dintre cele mai atractive și variate tradiții, cel puţin din spațiul balcanic. Pe fondul acestei rare apariții a folclorului autentic pe scenele capitalei s-a născut ideea acestui festival, care pe lângă spectacolele propriu-zise, va cuprinde în premieră și sesiuni de comunicări între ansamblurile participante, desfășurate alături de tinerii elevi de la liceul de coregrafie, prilej al unor binevenite schimburi de experiență și idei artistice, numerele coregrafice lucrate împreună urmând a fi prezentate publicului în cele două seri ale festivalului. Spectacolele vor aduce bucuria reconectării la emoția cântecului și jocului popular românesc, prin intermediul artei unor virtuozi ai genului, adresându-se publicului de toate vârstele”, au precizat organizatorii Festivalul Național de Folclor „Cununa Carpaților”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*