Ansamblul „Baladele Deltei”, invitat la Festivalul Național de Folclor „Constantin Arvinte” de la Iași

Ansamblul „Baladele Deltei”, invitat la Festivalul Național de Folclor „Constantin Arvinte” de la Iași

Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” al Primăriei Tulcea va participa, în perioade 25 – 27 mai, la Festivalul Național de Folclor „Constantin Arvinte”, ediția a III-a, organizat de Ansamblul Folcloric Profesionist „Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași.

La festivalul ieșean, Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” va prezenta un program artistic variat, menit să aducă bucurie publicului prezent. Soliștii vocali Georgeta Nichifor, Laura Mocăniță, Costel Atanasof și Laura Feraru vor interpreta melodii reprezentative pentru frumosul plai dobrogean care vor fi îmbinate cu suite de jocuri dobrogene. Conducerea muzicală este semnată de prof. Aurelian Croitoru, iar coregrafia și regia artistică de maestrul coregraf, Ștefan Coman.

„Participarea la un festival cum este cel pe care îl organizează Ansamblul Folcloric Profesionist „Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași, cu pasiune și conștiință profesională, figurează la loc de cinste în palmaresul oricărui ansamblu folcloric din țara noastră, iar noi suntem onorați să fim invitați pe scena ieșeană”, precizează Ștefan Coman, managerul Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei”

În viziunea organizatorilor, „festivalul se dorește a fi un context de dialog cultural și artistic în care ansamblurile artistice profesioniste din România și publicul spectator ieșean să se regăsească în valori comune exprimate de artiști profesioniști prin intermediul spectacolului de folclor muzical și coregrafic românesc”.

Spectacolele se vor desfășura la Casa de Cultură a Studenților din Iași, în zilele de 25 – 26 mai și la Centrul Cultural „Constantin Arvinte”, comuna Voinești , Iași în ziua de 27 mai.

Pe scenă vor urca ansambluri folclorice profesioniste recunoscute pentru valoarea lor artistică, și anume: Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” al Primăriei Tulcea, Ansamblul Folcloric Profesionist “Brâulețul” al Centrului Cultural Județean Constanța Teodor T. Burada, Constanța, Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului”, al Centrului Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiționale Sibiu, Ansamblul Profesionist „Banatul” al Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, Ansamblul Folcloric “Cununa Carpaților” al Centrului Național de Artă “Tinerimea Română” din București, Ansamblul Folcloric Profesionist „Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași și Corul academic „Gavriil Musicescu” al Filarmonicii „Moldova”. Manifestarea va fi onorată de prezența soliștilor vocali Niculina Stoican, Ionuț Fulea, soprana Rodica Anghelescu și pianistul Mario Lucaci.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*