Anișoara Radu: „Viitorul apropiat nu poate fi decât sumbru!“

Anișoara Radu, deputat PSD Tulcea
Anișoara Radu, deputat PSD Tulcea

Deputatul PSD de Tulcea, Anișoara Radu, consideră că viitorul apropiat al României „nu poate fi decât sumbru”, luând în considerare măsurile luate de Guvern în cazul pandemiei de coronavirus de la noi din țară, coroborate cu „datele care apar zilnic în presă”.

„Dacă analizăm datele statistice, rata infectărilor, a celor aflați în stare critică, haosul din învăţământ, sănătate, firmele care-și închid activitatea una câte una, lipsa de acțiune a guvernului liberal care minimalizează totul deși nu le mai permite oamenilor să meargă nici măcar la marile slujbe de peste an (!) pentru care ar fi trebuit să aibă de mult un plan de organizare, guvern liberal care de un an de zile nu vorbește decât despre alegeri, așadar, dacă analizăm toată această stare de fapt și coroborăm datele care apar zilnic în presă nu putem să concluzionăm decât că viitorul apropiat nu poate fi decât sumbru”, precizează deputatul tulcean.

Ea susține că un studiu recent privind calitatea vieții și bunăstarea socială situează România pe ultimul loc în clasamentul statelor membre ale Uniunii Europene.

„România înregistrează 78,35 de puncte din 100 și se regăsește în rândul țărilor din a treia categorie din clasament, după Barbados, Bulgaria și Mauritius. Studiul atrage atenția că, în absența unor măsuri imediate care să contribuie la o recuperare durabilă a economiei, pandemia de COVID-19 amenință să anuleze progresul social din ultimii ani”, spune Anișoara Radu, care precizează că, potrivit previziunilor făcute de specialiști în domeniu, la sfârșitul anului criza va lovi România din plin.

„Vorbim atât despre criza sanitară, și vorbim despre o puternică criză economică în sensul în care valul doi al pandemiei ar putea decima cea mai mare partea a IMM-urilor care deja resimt loviturile tot mai puternice pentru că multele promisiuni de sprijin ale guvernului liberal nu se regăsesc în realitatea cotidiană. Asociații ale mediului de afaceri confirmă prognozele sumbre de la începutul pandemiei. Categoriile deja afectate de pandemie au nevoie urgentă de sprijin Este clar că, pentru anumite categorii de români, veniturile au scăzut substanțial”, consideră deputatul PSD de Tulcea.

Anișoara Radu crede că o soluție pentru perioada de criză ar fi asigurarea unui venit minim garantat, așa cum a făcut și Spania.

„Aceasta măsură ar susține și consumul, care a fost lovit în ultimele luni. Conform celor mai recente date INS, comerțul cu amănuntul a scăzut, multe afaceri s-au închis deja definitiv, ceea ce înseamnă că multe persoane au rămas fără un loc de muncă. Iar pentru românii care și-au amânat ratele sau pentru companiile care au amânat plata taxelor, sfârșitul acestui an va fi foarte împovărător chiar dacă s-au anunțat posibile eșalonări. Eșalonări… din ce?!

Șomerii, de asemenea, vor fi extrem de vulnerabili în fața acestui al doilea val al pandemiei cu cocoașe și dinți de fierăstrău. Cei care au rămas fără slujbe vor avea șanse din ce în ce mai mici să își găsească un loc nou de muncă”, mai spune ea.

Deputatul social democrat se întreabă „când va interveni un guvern responsabil” și dacă nu va fi destul de târziu „pentru că viața, sănătatea, nivelul de trai, educația, locurile de muncă, micile afaceri, firmele care privesc neputincioase cum se năruie toată munca de zeci de ani, pensiile părinților și bunicilor acestei națiuni, libertățile pentru care-au murit atât de mulți români, toate acestea contează cu adevărat”.

„Acestea nu sunt procente într-un proces electoral pe care liberalii-l vor cât mai rapid finalizat pentru a avea toată puterea. Aceasta-i chiar viața de zi cu zi a românilor. Ce democrație adună toată puterea într-o singură mână?”, se întreabă, retoric, deputatul PSD, Anișoara Radu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*