ANCPI a finalizat cadastrarea terenurilor și plajelor administrate de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării

Delta Dunării. FOTO Adrian Boioglu

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a finalizat lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor gestionate de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) în evidențele de cadastru și carte funciară.

Lucrările s-au desfășurat în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF) și au vizat o suprafață de aproximativ 190.000 de hectare din 11 comune din județul Tulcea. Finanțarea a fost asigurată din veniturile proprii ale ANCPI.

ANCPI, instituție publică aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), a înregistrat în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară terenurile situate în extravilan, suprafețele terestre şi acvatice, terenurile aflate permanent sub apă şi plajele din Rezervația Biosferei „Delta Dunării”.

Cele 1.985 de imobile aflate în proprietatea publică a statului român și în administrarea ARBDD au suprafața totală de 188.452,66 de hectare și sunt situate în comunele C.A. Rosetti, Ceatalchioi, Chilia Veche, Crișan, Grindu, Isaccea, Murighiol, Pardina, Sf. Gheorghe, Sulina și Valea Nucarilor.

Contractul de finanțare semnat de ANCPI și ARBDD, în iunie 2020, este contractul cu cea mai mare valoare încheiat de ANCPI cu o instituție publică – 29.815.647 de lei. Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. PNCCF este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de aproximativ 312 milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, altă sursă de finanțare poate fi bugetul local.

Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web a ANCPI, www.ancpi.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*