Anchetă epidemiologică la Tulcea, după ce o elevă de clasa a XI-a, bolnavă de TBC a intrat în contact cu aproape 100 de copii

Spitalul Județean Tulcea. FOTO CJ Tulcea

Autoritățile tulcene au intrat în alertă după ce o elevă de clasa a XI de la Liceul Pedagogic din Tulcea a ajuns la spital cu diagnostic de TBC. Aceasta a făcut voluntariat la o grădiniță și un centru al DASP Tulcea, unde a intrat în contact cu zeci de copii.

Eleva de clasa a XI-a a făcut voluntariat la o grădiniță din municipiul Tulcea, dar şi la centrul al Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială (DAPS). În total, aproape o sută de copii cu care a intrat în contact, la care se adaugă personalul celor două unități, dar și colegi de școală, cunoștințe și rude.

Săptămâna trecută, eleva a fost depistată pozitiv la TBC în urma unui control medical. Autoritățile încearcă acum să stabilească toate contactele pacientei, din septembrie anul trecut şi până în februarie anul acesta.

Până acum, 80 de copii de la grădiniță și alți 16 de la centrul DAPS, plus părinţi şi profesorii au fost testați.

UPDATE:

„Situația este neschimbată, nu au fost confirmate noi cazuri de TBC. Fata este în continuare în spital sub supraveghere medicală, iar ancheta epidemiologică la grădiniță și în celelalte locații este în desfășurare“, a declarat dr. Mirela Prodan director DSP Tulcea

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*