Anchetă a procurorilor în cazul accidentului naval de la Sfântu Gheorghe

Navă scufundată în apropiere de Sfântu Gheorghe

Procurorii constănțeni au deschis dosar penal în cazul accidentului naval de la Sfântu Gheorghe.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a transmis o informare în legătuă cu acel eveniment.

„La data de 18.05.2024, în jurul orelor 05:25, CCC-SCOMAR a recepționat prin intermediul canalului internațional VHF 16, conversația dintre nava M/V Michel pavilion Comore (IMO 8900684) și MRCC Constanța din care a reieșit faptul că, nava M/V Mohammed – Z pavilion Tanzania (IMO 8805078, MMSI677086100), aflată la aproximativ 18 Mm ESE — Sf. Gheorghe se scufundă.

În urma solicitării MRCC Constanța a fost alertat mijlocul naval din cadrul GN Sulina pentru salvarea echipajului.

Din datele și informațiile obținute ulterior accidentului naval, a rezultat că nava M/V Michel pavilion Comore (IMO 8900684) a intrat în coliziune cu nava MN Mohammed — Z pavilion Tanzania (IMO 8805078), împrejurare în care nava M/V Mohammed – Z s-a scufundat.

În urma accidentului naval opt membri ai echipajului navei M/V Mohammed – Z au fost salvați de autoritățile române, iar trei sunt dispăruți.

După coliziune, nava M/V Michel a participat la operațiunile  de asistență și salvare, fiind implicată direct în salvarea a doi membri ai echipajului, iar, ulterior, și-a continuat marșul către portul Varna, Bulgaria” – Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale în cauză cu privire la infracțiunile de distrugerea sau avarierea unei nave ori a încărcăturii acesteia faptă prev. de art. 14 alin. 2 rap. la art. 19 alin. I din Legea nr. 191/2003 și fapta comandantului ori a altui membru al echipajului care, în urma producerii unui accident de navigație, ordonă sau face ca nava să părăsească locul faptei, faptă prev. de art. 29 din Legea nr. 191/2003.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*