Amenzi în valoare de aproape 20.000 de lei, date de jandarmii tulceni la sfârșitul săptămânii trecute

Acțiuni preventive în contextul prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2

Jandarmii tulceni au avut în atenție la sfârșitul săptămânii trecute menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în zonele de competență și responsabilizarea populației cu privire la respectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului coronavirus în centre comerciale, piețe, terase, magazine, faleza Dunării și mijloace de transport în comun.

Pe timpul executării misiunilor, jandarmii au constatat fapte de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și încălcări ale normelor privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Au fost aplicate 44 de sancțiuni contravenționale, dintre care opt avertismente, valoarea amenzilor fiind de peste 19.000 lei. Un număr de 13 sancțiuni contravenționale au vizat deranjarea ordinii și liniștii publice, consum de alcool în locuri publice și proferarea de injurii și expresii jignitoare, valoarea totală a amenzilor fiind de peste 4.000 de lei. De asemenea, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, jandarmii au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale, dintre care opt avertismente, valoarea totală a amenzilor fiind de peste 14.000 de lei.

Jandarmii au întocmit acte de sesizare a organelor de urmărire penală în cazul unei infracțiuni constatate în mod independent și au acordat sprijin la constatarea a opt infracțiuni, pe timpul misiunilor desfășurate în cooperare cu Poliția, în sistem integrat prin patrule mixte.

Pe perioada stării de alertă, jandarmii tulceni, împreună cu celelalte instituții cu atribuții de ordine publică, vor desfășura activități de verificare cu privire la respectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului coronavirus în zonele aglomerate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*