Amenzi de peste 85.000 de lei, date, săptămâna trecută, de pompierii tulceni

Controale ale pompierilor tulceni pe linia de prevenire a incendiilor. FOTO ISU Tulcea

În weekend-ul ce tocmai a trecut, peste 160 de apeluri la numărul unic de urgență 112 au fost direcționate către dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Delta” al județului Tulcea, în urma cărora pompierii au desfășurat 22 misiuni.

Incendii

Incendiile de vegetație uscată, continuă să producă pagube! În acest weekend, salvatorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Tulcea au intervenit pentru stingerea a 9 incendii, dintre care 8 de vegetație uscată, și unul la o mașină. În urma acestor incendii au ars aproximativ 3,5 ha de vegetație uscată, miriște și 30 de baloți de paie.

Un exemplu elocvent îl reprezintă incendiul produs ieri, în localitatea Stejaru. În jurul orei 15, mai multe apeluri la numărul unic de urgență 112, anunțau că s-a produs un incendiu de vegetație uscată existând pericolul de extindere a acestuia la casele din vecinătăți și la o șură de paie.

La fața locului a fost trimis un echipaj format din 6 subofițeri cu o autospecială de stingere de la Stația de Pompieri Babadag, iar preventiv, în sprijin a fost trimis și un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, cu o autospecială de capacitate mare. Echipajul din Babadag a ajuns primul la locul evenimentului, în timp operativ, intervenția pompierilor din cadrul Detașamentului Tulcea nu a mai fost necesară.

Cauza probabilă de producere a incendiului, scântei mecanice venite de la un aparat de sudură.

Pentru a preveni acest gen de incendii, este important să respectăm anumite recomandări:

  • când se folosesc unelte ce produc scântei, cetățenii trebuie să fie atenți și la cei din jurul lor;
  • înaintea utilizării aparatului de sudură, trebuie să se asigure perimetrul și să se îndepărteze orice obiect care ar putea să fie ușor inflamabil;
  • la terminarea lucrărilor, zona trebuie curățată;

Intervenții SMURD

Paramedicii militari au intervenit la 10 cazuri pentru acordarea de îngrijiri medicale și transport specializat la unitățile medicale din județ.

Alte situații

Pompierii militari au intervenit la două accidente rutiere pentru luarea masurilor de prevenire a incendiilor.

Săptămâna trecută, inspectorii din cadrul Inspecției de Prevenire, au efectuat un număr de 51 de controale pe linia de prevenire a incendiilor dintre care 31 de controale au fost făcute la unități de turism, 9 controale la cluburi, discoteci, restaurante și 11 la alte obiective de interes.

În urma controalelor au fost identificate 4 unități de turism care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu, din care 3 sunt unități de turism și un club. Au fost aplicate un număr de 106 de sancțiuni contravenționale, 88 dintre sancțiuni sunt avertismente și 18 amenzi, în valoare de 86.000 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*