Amenzi de peste 360.000 de lei, în urma unei acțiuni de prevenire și combatere a cauzelor generatoare de accidente rutiere

Analiza accidentelor rutiere grave relevă faptul că, la nivel național, atât viteza, cât și indisciplina pietonilor se regăsesc în mod constant între primele cauze generatoare, în ciuda eforturilor depuse pentru reducerea numărului și gravității accidentelor rutiere înregistrate. De asemenea, în urma analizei efectuate pe ultimele opt luni, polițiștii au constatat că mulți conducători de autovehicule nu conștientizează încă faptul că viteza de deplasare are un impact direct asupra gradului de victimizare a participanților la trafic.

Astfel, în perioada 06 – 12 septembrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea au efectuat acțiuni la nivelul întregului județ, în vederea asigurării respectării legii prin prezența activă a acestora, pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat și menținerea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică.

În cadrul acțiunilor, polițiștii tulceni au aplicat 829 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 360.615 lei , din care 249 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 59 pentru abaterile pietonilor, 56 pentru abateri bicicliști, 16 pentru abateri căruțași, 19 pentru depășiri neregulamentare, 12 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului  și 418 sancțiuni aplicate pentru alte abateri la regimul traficului rutier.

De asemenea, au fost reținute 84 de permise de conducere, din care 24 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 12 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 19 pentru depășiri, 6 pentru neacordare de prioritate vehiculelor care au acest drept, 3 pentru neacordare de prioritate pietonilor care au acest drept și 20 pentru alte abateri. Totodată, au fost retrase 26 de certificate de înmatriculare.

Astfel de acțiuni vor avea loc și în perioada următoare, în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*