Amenzi de peste 10.000 de lei, date de polițiștii tulceni pentru nerespectarea măsurilor de protecție

Acțiuni de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu virusul SARS-CoV-2

În cursul nopții trecute, începând cu ora 23.00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea au desfășurat o acțiune pe raza municipiului, pentru verificarea modului în care se respectă prevederile HG nr. 935/2020. În cadrul acțiunii, organele de control au verificat documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuință, în intervalul orar 23.00 – 05.00, precum și portul măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura de către persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii tulceni împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniu, au desfășurat acțiuni de verificare cu efective mărite pe raza întregului județ, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, la activitățile de verificare participând peste 153 de forțe de ordine.

Astfel, au fost verificate 73 de societăți comerciale și 65 de mijloace de transport în comun. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 11.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție dispuse în această perioadă.

Astfel de acțiuni vor fi desfășurate zilnic și în perioada următoare pe raza întregului județ.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*