Amenzi de aproape 350.000 de lei, în cadrul unei acțiuni pentru prevenirea victimizării prin accidente rutiere

Peste 160 de polițiști tulceni vor veghea la siguranța cetățenilor în minivacanța de Rusalii

Polițiștii rutieri și cei de ordine publică tulceni au acționat săptămâna trecută pe raza întregului județ în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și a faptelor antisociale.

Potrivit IPJ Tulcea, polițiștii rutieri au desfășurat activități în scopul reducerii riscului rutier pe drumurile naționale, drumurile județene și în localități, precum și în vederea impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, polițiștii au aplicat 487 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 339.950 de lei, dintre care 229 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 35 pentru abaterile săvârşite de pietoni și bicicliști, restul fiind pentru alte contravenții constatate. Ca măsuri complementare, au fost reținute 76 de permise de conducere și au fost retrase 17 de certificate de înmatriculare. Totodată, oamenii legii au constatat patru infracțiuni la regimul circulației rutiere.

„Polițiștii vor continua acțiunile punctuale, în special pe principalele sectoare de drum cu risc de producere a accidentelor rutiere din județul Tulcea”, au precizat reprezentanții Poliției Județene Tulcea.

Poliţiştii le recomandă conducătorilor de vehicule să respecte normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule, de asemenea folosirea centurii de siguranță obligatorie, să circule cu o viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depășirile riscante, iar pentru un plus de siguranţă, să păstreze distanța în mers între vehicule.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*