Amenzi de aproape 15.000 de lei, aplicate, în Tulcea, pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară

Constatările jandarmilor tulceni din week-end: 40 de amenzi, în valoare de peste 16.000 de lei

Polițiștii tulceni, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai ISU Tulcea, DSVSA și ITM Tulcea, au desfășurat în ultimele 24 de ore acțiuni de verificare, în mod special în zonele aglomerate din județ, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19, la aceste activități participând peste 120 de efective.

În cadrul acțiunilor, polițiștii tulceni au verificat cu precădere respectarea măsurilor de izolare/carantinare de către persoanele față de care au fost dispuse aceste măsuri, documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuință, în intervalul orar 23.00 – 05.00, precum și portul măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, in toate spațiile publice închise/ deschise.

De asemeni, au fost verificate și mijloace de transport precum și societăți comerciale cu privire la respectarea prevederilor legale în vigoare.

Astfel, în urma activităților desfășurate, au fost verificate aproximativ 65 de societăți comerciale, 118 locații de interes, 49 de mijloace de transport, fiind legitimate totodată peste 920 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 42 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 14.000 de lei, din care 37 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție.

Astfel de acțiuni vor fi desfășurate zilnic și în perioada următoare, pe raza întregului județ.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*