Amenzi aplicate de polițiștii tulceni pentru nerespectarea acordării priorității de trecere pietonilor

Polițiștii tulceni sunt la datorie pentru ca Sărbătoarea Izvorul Tămăduirii să fie celebrată în siguranță. FOTO: IPJ Tulcea

Polițiștii rutieri tulceni au desfășurat miercuri, 01 februarie, pe drumurile publice din județ, acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea accidentelor de circulație. Activitățile s-au desfășurat atât în mediul urban, cât și în mediul rural și au avut în atenție reducerea riscului rutier cauzat de neacordarea priorității de trecere pietonilor care aveau acest drept.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, în urma abaterilor constatate au fost aplicate 107 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 38.730 lei, șase sancțiuni fiind aplicate pentru neacordare prioritate pietoni. De asemenea, au fost reținute 14 permise de conducere și retrase două certificate de înmatriculare.

Polițiștii recomandă pietonilor să sporească atenția, să evite pe cât posibil folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului sau în condiții de vizibilitate redusă, și să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

„Traversați prin locurile permise, după ce vă asigurați că șoferii au observat intenția de a traversa și fără a vă grăbi, pentru ca aceștia să aibă timpul necesar pentru a opri în condiții de siguranță”, au transmis polițiștii tulceni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*