Alianța USR-Plus propune realizarea unui proces transparent pentru stabilirea conducerii Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării

USR-PLUS dorește ca guvernatorul Deltei Dunării să fie ales pe criterii de comptență

Alianța USR PLUS propune în premieră un proces transparent și consultativ pentru stabilirea conducerii executive a Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), responsabilitate care a revenit Alianței după negocierile cu partenerii de coaliție.
Pentru începerea procesului de recrutare, cei doi copreședinți ai Alianței i-au adresat o invitație lui Ivan Patzaichin să formeze un grup consultativ reprezentativ pentru Delta Dunării din care să facă parte asociații și actori relevanți, cu preocupări reale în ceea ce privește destinul Deltei. Acest grup consultativ va avea rolul de a creiona mandatul viitorului guvernator, profilul profesional și elementele de competență necesare pentru a asigura o bună guvernare a Deltei Dunării.
USR PLUS consideră că viitorul guvernator al Deltei Dunării și echipa sa trebuie să regândească rolul ARBDD prin armonizarea obiectivelor economice, de mediu, de patrimoniu natural și cultural implicând în decizii comunitățile locale și asociațiile civice.

„Vreau să scoatem Delta Dunării din circuitul politizării pentru că dezvoltarea durabilă a zonei e un obiectiv național și chiar european prin valoarea și marimea finanțărilor de la UE care pot fi atrase. Faptul că implicăm în această alegere a conducerii ARBDD, încă de la început, asociații de pescari, asociații care protejează patrimoniul cultural sau actori din turism este pentru că vrem o viziune împărtășită pentru viitorul Deltei și o colaborare strânsă între comunitate și administrație“, a subliniat Dacian Cioloş, copreședinte USR PLUS, deputat european și președintele Renew Europe.

„Delta Dunării e unul din locurile cu care fiecare dintre noi ne mândrim de câte ori vorbim despre România. Participarea USR PLUS la guvernare înseamnă și respectarea promisiunii că oamenii competenți, cu viziune reală de dezvoltare durabilă – care înseamnă respect pentru natură, dar și preocupare pentru viața economică a Deltei – pot să arate că buna guvernare chiar este posibilă. Am foarte mare încredere că alături de Ivan Patzaichin și cei care iubesc cu adevărat Delta vom găsi un guvernator de ispravă”, a spus Dan Barna, copreședinte USR PLUS și vicepremier al Guvernului României.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*