UPDATE Alertă la Penitenciarul de Maximă Siguranță Tulcea! Un deținut, condamnat pentru tentativă de omor, a evadat. El a fost prins după 4 ore de căutări

Penitenciarul Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

UPDATE 2. Ora 12.15 – Deținutul a fost prins.

“Vă informăm că astăzi, 22.04.2019, persoana privată de libertate – Regep Samir a fost capturat în jurul orei 11.30, în zona localităților Frecătei – Cataloi, județul Tulcea , de către cadrele unității.

Menţionăm că deţinutul a părăsit punctul de lucru din localitatea Mineri, în data de 22.04.2019, în jurul orei 8.30. În momentul capturării, deţinutul nu a opus rezistenţă.

Mulțumim pentru sprijin Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Tulcea, Inspectoratului Judeţean al Jandarmeriei Tulcea, Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea, personalului unității şi reprezentaţilor mass-media pentru suportul oferit în acţiunea de identificare şi capturare a deţinutului.

Totodată, reiterăm faptul că, în legătură cu fapta săvârşită a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea. De asemenea, pentru persoana condamnată se va declanşa procedura disciplinară și, în funcţie de rezultatele acesteia, se vor dispune măsurile legale.

Având în vedere faptul că părăsirea punctului de lucru este asimilată evadării, menționăm că aceasta se pedepsește conform prevederilor art. 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani”, au anunțat reprezentanții Penitenciarului Tulcea.

UPDATE 1. Ora 11.00

Luni, 22.04.2019, în jurul orei 08.30, s-a constatat că deţinutul Regep Samir, în vârstă de 32 de ani, condamnat definitiv la 8 ani, 8 luni  și 273 zile la închisoare pentru  tentativă de omor, a părăsit un punct de lucru exterior de pe raza localității Mineri, județul Tulcea. Facem precizarea că acesta era clasificat în regim semideschis.

În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Tulcea, Inspectoratul Judeţean al Jandarmeriei  Tulcea şi Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea.

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete interne care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului.

Menționăm că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deținere, este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani“, au transmis reprezentanții Penitenciarului

Toate forțele de ordine din județul Tulcea sunt în alertă după ce un deținut periculos a evadat.

Din primele informații a rezultat faptul că este vorba despre un condamnat pentru tentativă de omor. Au fost instituite filtre rutiere la toate ieșirile din municipiul, dar și pe șoselele din județ.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*