Alertă de vreme severă în județul Tulcea: Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată

Alertă de vreme severă în județul Tulcea: Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată

Meteorologii au emis o avertizare de Cod portocaliu pentru Județul Tulcea din cauza instabilității atmosferice accentuate. Fenomenele meteorologice violente prevăzute să se abată asupra regiunii includ intensificări ale vântului, vijelii puternice, averse torențiale, descărcări electrice și grindină.

Astfel, în intervalul 06 august, ora 15.00 – 07 august, ora 03.00, se așteaptă ca vântul să se intensifice, cu rafale de aproximativ 70 – 80 km/h.

De asemenea, pe arii restrânse se prevăd vijelii puternice, iar cantitățile de apă vor fi semnificative, cu valori ce pot ajunge la 35 – 40 l/mp în intervale scurte de timp de una până la trei ore sau prin acumulare. Pe zone izolate, se estimează chiar și peste 50 – 60 l/mp, ceea ce poate duce la probleme de alunecări de teren și inundații.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*