Alertă ARBDD după ce, pe insula K, au fost găsite multe păsări decedate

Păsări sălbatice pe Insula K. FOTO Mihai Călin/ARBDD

În urma verificărilor din teren ale angajaților Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), în data de 31.07.2019, au fost identificate mortalități la păsările sălbatice – cormorani, chire de mare și pescăruși pe insula K.

Insula K este o insulă creată natural în golful Musura, situată între brațele Musura și Sulina, având o importanţă ornitologică majoră ca loc de cuibărit, odihnă şi hrănire.

Imediat s-au luat toate măsurile procedurale impuse în astfel de situații: prelevarea de probe de către Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Tulcea pentru a fi transmise spre analiză și curățarea zonei prin îndepărtarea cadavrelor de păsări.

Rezultatele analizelor indică posibilitatea evoluției unei boli de natură toxicologică, în literatura științifică fiind descrise intoxicații cu toxine produse de unele specii de alge marine.

ARBDD continuă monitorizarea efectivelor de păsări atât de pe insulă cât și în proximitate. Pentru prevenirea unor alte incidente similare se impune interzicerea totală a accesului pe insulă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Cei de la ARBDD, ar trebui sa stie ca sutele de turisti ce sunt plimbati la Insula K ,coboara pe insula si fac poze.
    Cei de la ARBDD ,ar trebui sa se autosesizeze in legatura cu sutele de tone de gunoaie de pe teritoriul orasului Sulina.
    Cei de la ARBDD, ar trebui sa faca ceva concret!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*