AJOFM Tulcea readuce în atenție obligațiile persoanelor care beneficiază de indemnizație de șomaj

Sediul AJOFM Tulcea. FOTO Facebook
Sediul AJOFM Tulcea. FOTO Facebook

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de muncă Tulcea, informează persoanele care beneficiază de indemnizație de șomaj că au o serie de obligații esențiale, ce nu trebuiesc neglijate.

Fiecare șomer trebuie:

  1. Să se prezinte lunar, pe baza programării sau ori de câte ori este solicitată, la agenția județeană pentru ocuparea forței de muncă la care este înregistrată pentru a primi sprijin în vederea încadrării în muncă.
  2. Să comunice în termen de 3 zile agenției pentru ocuparea forței de muncă unde este înregistrată orice modificare privind: încadrarea în munca; emiterea certificatului de înmatriculare sau a autorizației de funcționare pentru a desfatura activități independente; realizarea unor venituri lunare mai mari decât indemnizația de șomaj; satisfacerea obligațiilor militare; plecarea din tară; concediul de maternitate sau de îngrijire a copilului; pensionarea; admiterea într-o forma de învatamânt; alte situații.
  3. Să participe la serviciile pentru stimularea ocupării și de formare profesională oferite de agenția pentru ocuparea forței de muncă unde este înregistrată.
    Atenție la faptul ca această obligație nu se aplică atunci când persoanele care obțin indemnizație de șomaj participă la programe de formare profesională, organizate în condițiile legii și a căror finanțare este asigurată din asistența financiara nerambursabilă primită de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene, prin intermediul Fondului european de dezvoltare regional, Fondului social european și Fondului de coeziune.
  4. În calitate de beneficiar al indemnizației de șomaj trebuie să caute activ un loc de muncă.
  5. Nu în ultimul rând, trebuie să înștiințeze în scris agenția pentru ocuparea forței de muncă la care sunt înregistrate cu privire la apariția stării de incapacitate temporară de muncă și datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor și unitatea în care acesta activează, în 24 de ore de la data acordării concediului medical.

Dacă plecați din țară mai puțin de 3 luni, indemnizația de șomaj se suspenda, iar dacă plecați mai mult de 3 luni indemnizația de șomaj încetează!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*