AJOFM Tulcea le reamintește angajatorilor că pot primi subvenție pentru încadrarea de ucenici

Sediul AJOFM Tulcea. FOTO Cătălin Schipor
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Tulcea reaminteste angajatorilor, ca potrivit Legii nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, acorda lunar angajatorilor, pentru fiecare ucenic încadrat o sumă în cuantum de 1.125 lei.

Ucenicia reprezintă formarea profesională realizată la locul de muncă în baza unui contract de ucenicie, pentru persoanele cu vârsta de peste 16 ani.

Paşii de urmat pentru angajatorii care doresc să organizeze ucenicie:

  • comunicarea locurilor de muncă vacante de către angajatori (completare formular tipizat şi se depune la AJOFM Tulcea);
  • întocmirea contractului de ucenicie: se încheie obligatoriu în formă scrisă, în limba română şi se înregistreaza în termen de 20 de zile la Inspectoratul Teritorial de Munca Tulcea; durata contractului este determinată între 1 şi 3 ani, funcţie de nivelul de calificare, pentru dobândirea competeţelor profesionale ale ucenicului. Prin contractul de ucenicie, ucenicul se obligă să se pregătească profesional şi să muncească pentru angajatorul care se obligă să îi asigure plata salariului şi toate condiţiile necesare formării profesionale;
  • Contractul de ucenicie cuprinde şi următoarele clauze referitoare la: denumirea calificării pe care urmează să o dobândească ucenicul; denumirea furnizorului de formare care desfăşoară programul de formare profesională de ucenicie la locul de muncă; numele coordonatorului de ucenicie şi calificarea acestuia (desemnarea coordonatorului revine angajatorului din cadrul personalului propriu); locul/locurile în care se desfăşoară activitatea de formare profesională; durata necesară pregătirii teoretice şi practice prin ucenicie la locul de muncă; obligaţii suplimentare ale angajatorului; obligaţiile ucenicului; alte clauze;
  • încheierea convenţiei cu AJOFM Tulcea – pentru fiecare ucenic angajat în baza unui contract de ucenicie, angajatorului i se acorda suma de 1125 lei/lună, pe toată durata programului de ucenicie. Convenţia se încheie în termen de 30 zile lucrătoare de la data expirării perioadei de probă cuprinse în contractul de ucenicie. Angajatorul depune următoarele documente: actul de identitate al ucenicului; contractul de ucenicie înregistrat la ITM; dispoziție de repartizare în munca;
  • finalizarea programului de ucenicie – se realizează conform legislaţiei în vigoare privind formarea profesională a adulţilor (OG 129/2000, cu modificările şi completările ulterioare). În urma examenului de absolvire, ucenicul primeşte un certificat de calificare cu recunoaştere naţională.

Paşii de urmat pentru persoanele care doresc să devină ucenici:

  • înregistrarea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă în evidenţa AJOFM Tulcea, pe baza următoarelor documente: actul de identitate (original şi copie); acte de studii şi calificare (original şi copie); adeverință medicală din care să rezulte că persoana este aptă de muncă sau are eventuale restricţii medicale;
  • solicitarea privind participarea la un program de ucenicie – persoana înregistrată la AJOFM depune o cerere (model tipizat)

Pentru accesarea acestor facilitati puteti beneficia de asistenta din partea personalului specializat al AJOFM Tulcea, la sediul agentiei din str. Grigore Antipa nr.10.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*