AJOFM Tulcea: Au fost făcute ultimele actualizări privind acordarea șomajului tehnic

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea informează angajatorii tulceni că, prin Ordinul ministrului Muncii și Protecției Sociale nr. 1600/2020, publicat în Monitorul Oficial nr. 1073/13.11.2020, care modifică anexa nr. 1 la Ordinul nr. 741/2020 pentru aprobarea modelului documentelor prevăzute la art. XII alin. (1) din OUG nr. 30/2020, Guvernul a făcut ultimele actualizări privind acordarea șomajului tehnic.

Astfel, documentele modificate sunt:

  • Cererea pentru acordarea sprijinului financiar conform OUG nr. 30/2020 modificată prin OUG nr. 32/2020;
  • Declarația pe propria răspundere cu obiectul de activitate supus restricției;
  • Lista persoanelor salariate care beneficiază de indemnizație pentru șomaj tehnic decontat din bugetul fondului de șomaj;
  • Tabelul cu activitățile restricționate în condițiile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare.

Formularele necesare solicitării șomajului tehnic se pot descărca și transmite prin intermediul platformei aici.gov.ro. la AJOFM Tulcea. Documentele se depun în luna curentă pentru plata indemnizației din luna anterioară.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*