Agent de poliție din Tulcea, condamnat definitiv, cu executare, pentru infracțiuni de corupție

Decizia instanței. FOTO Pixabay.com

Un agent de poliție din Tulcea a fost condamnat definitiv, cu executare, pentru infracțiuni de corupție.

Potrivit DGA, la data de 11.04.2024, Curtea de Apel Constanța a respins ca nefondat apelul formulat de către inculpatul în cauză, la data faptelor agent de poliție în cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Tulcea, împotriva sentinței penale pronunțată de Tribunalul Tulcea și a pronunțat hotărârea definitivă împotriva acestuia, pentru săvârșirea infracțiunlor de luare de mită și trafic de influență, prin care a fost condamnat la o pedeapsă de 4 ani închisoare cu executare şi 3 ani interzicerea drepturilor pe o durată de 3 ani, ca pedeapsă complementară.

Hotărârea este definitivă.

În fapt, agentul de poliţie din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Tulcea, în intervalul de timp martie – mai 2018 a primit de la două persoane din comuna Ciucurova, județul Tulcea, sume de bani necuvenite pentru sine, indirect (prin intermediul unui alt inculpat, la data faptelor agent de poliție în cadrul I.P.J. Tulcea), lăsând a se înţelege că are influenţă asupra funcţionarului competent din cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Tulcea care urma să testeze trei persoane, din aceeași localitate, în vederea obţinerii permisului de conducere.

“În acest sens, agentul a promis că va interveni pe lângă funcţionarul respectiv pentru a-i promova pe cei trei candidaţi la proba practică, întrunind elementele constitutive a trei infracţiuni de trafic de influenţă, suma de bani primită de traficantul de influenţă fiind de câte 900 de lei în cazul a doi dintre candidaţi, respectiv de 200 de euro unui alt candidat.

De asemenea, inculpatul în cauză, în calitatea sa de agent de poliție în cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Tulcea, în perioada de timp martie – mai 2018, a primit de la o persoană din aceeași comună, pentru sine, suma de 900 de lei, indirect (prin intermediul unui agent de poliţie), în legătură cu îndeplinirea îndatoririle sale de serviciu (în legătură cu promovarea acestuia la proba practică de obţinere a permisului de conducere auto), întrunind elementele constitutive ale infracțiunii de luare de mită” – DGA.

Cauza a fost disjunsă în urma desfășurării activităților procedurale privind infracțiuni de luare de mită și trafic de influență săvârșite în aceeași perioadă de către doi agenți de poliție din cadrul Postului de Poliție al comunei Ciucurova, județul Tulcea.

Inițial, cauza a fost deschisă ca urmare a activităților investigative și sesizarea din oficiu a ofițerilor de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Tulcea, care ulterior au fost delegați de procuror să desfășoare multiple activități procedurale în acest caz.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*