Administratorul public al județului Tulcea a participat la Sărbătoarea borșului de pește de la Crișan

Administratorul public al județului Tulcea a participat la Sărbătoarea borșului de pește de la Crișan

Dumitru Mergeani, administrator public al județului Tulcea, a participat, vineri, 10 septembrie, la cea de-a doua ediție a Sărbătorii borșului de pește din Delta Dunării, eveniment organizat de Primăria și Consiliul local Crișan.

Este una dintre cele mai frumoase tradiții locale, un eveniment care atrage anual foarte mulți turiști, interesați de comunitatea locală din satele aflate în inima Deltei Dunării. Festivalul organizat la Crișan reunește, în fiecare an, cei mai talentați bucătari din întreaga zonă deltaică.

„Pescaturismul reprezintă o reală oportunitate de promovare a micilor comunități din inima Deltei Dunării, iar în acest sens noi, cei din Consiliul Județean Tulcea, nu putem decât să felicităm administrațiile locale care identifică soluțiile de creștere și de dezvoltare economică și care reușesc să facă pași în direcția potrivită“, a transmis Dumitru Mergeani, administrator public al județului Tulcea.

Un model de interculturalitate, comuna Crișan are comunități semnificative de ucraineni și ruși lipoveni, ansamblurile lor fiind adevărate embleme ale minorităților care trăiesc în armonie în acest colț al țării.

Pe lângă toate aceste elemente care identifică Crișanul în turismul românesc (și nu numai), pe lângă frumusețile naturale din această zonă, obiectivele turistice și tradițiile locale, Crișanul are și o remarcabilă tradiție gastronomică: aici vei putea servi tradiționalul borș de pește, dar și specialități precum raci umpluți, chifteluțe de pește, malasolcă, plachie, ardei umpluți cu pește, nalangâte, varenichi etc.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*