Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării permite pescuitul cu plasă monofilament, dar doar la calcan

Plase de pescuit
Plase de pescuit

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) anunță că a fost publicată Legea 126/2019 pentru modificarea lit. k) a art. 64 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, în sensul introducerii unor exceptări în privința pescuitului de calcan cu plase monofilament.

Articol unic – La articolul 64 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I nr.180 din 10 martie 2008, aprobată cu modificările și completările ulterioare, litera k) se modifică și va avea următorul cuprins.

”k) producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, cu excepția setcilor folosite pentru pescuitul calcanului, cu mărimea ochiului de minim 400 mm.”

ARBDD menționează că autorizațiile privind activitatea de pescuit a calcanului sunt eliberate de către Agenția Națională de Pescuit și Acvacultură (ANPA), iar prevederile acestui articol nu se aplică pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Având în vedere cele de mai sus, revizuirea autorizațiilor de pescuit la calcan, în sensul Legii 126/2019, se va realiza de către ANPA.

ARBDD continuă să emită autorizații de pescuit comercial și familial pentru desfășurarea acestei activități în perimetrul RBDD, conform legislației în vigoare. Transmiterea către beneficiari a actelor de reglementare aprobate se realizează prin intermediul reprezentanților Comisariatelor Regionale de Control de pe teritoriul rezervației, iar pe viitor, depunerea documentelor se va realiza în zona de domiciliu.

Îndrumăm beneficiarii care nu şi-au ridicat încă permisele de pescuit familial sau comercial, să contacteze reprezentanții ARBDD din Serviciile teritoriale ale comisariatelor de pe raza comunităților de care aparțin.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*