Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării începe o acțiune de îndepărtarea șacalilor din vecinătatea mai multor localități tulcene

Delta Dunării. FOTO Adrian Boioglu

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării – ARBDD, anunță că în perioada 14 octombrie – 9 noiembrie se vor desfășura noi acțiuni de îndepărtare a șacalilor.

Zonele vizate, potrivit reprezentanților ARBDD sunt Somova, Sireasa, Dunavăț, Tatanir și Ivancea. Acțiunea se desfășoară în baza Contractului
de prestări servicii nr. 8/11.04.2019 privind îndepărtarea/recoltarea exemplarelor din speciile de faună sălbatică, a porcilor mistreți și a șacalilor din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării (RBDD) încheiat între ARBDD și Regia Națională a Pădurilor – Direcția Silvică Tulcea și a Autorizației pentru recoltarea de animale din fauna sălbatică nr. 9/25.09.2019 emisă de ARBDD, cu respectarea tuturor prevederilor legale privind cotele și zonele de recoltare admise.

Pentru informarea populației din zonă și prevenirea oricăror evenimente nedorite, au fost anunțate autoritățile unităților administrativ-teritoriale precum și structurile Ministerului de Interne din raza respectivelor fonduri de vânătoare.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*