Adăposturi tradiționale, construite în Delta Dunării, la Letea. Proiectul este menit să reînvie tradițiile rurale

Adăpost în zona Letea

Două adăposturi tradiționale au fost construite, în Delta Dunării. Inițiativa și realizarea construcțiilor aparține Asociației „Salvați Flora și Fauna Deltei Dunării”, cele două construcții, amplasate la Letea, lângă pontoanele de acostare, fiind realizate cu ajutorul meșterilor din Letea, conceptul arhitectural al construcțiilor aparținând studenților de la Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu”.

Adăposturile au fost construite utilizând doar materiale specifice locului: lemn de salcâm, nuiele din răchită, stuf și papură.

„Prin acest proiect, dorim să aducem în prim plan tradițiile rurale, în vederea revitalizării meșteșugurilor locale și transpunerea lor în modele arhitecturale, într-un design contemporan. Astfel dorim să arătăm că meșteșugurile deltaice nu s-au pierdut și că se poate construi modern în Delta Dunării, utilizând materiale tradiționale naturale, astfel încât să protejăm și promovăm patrimoniul cultural local”, susține Delia Popescu, Președintele Asociației ”Salvați Flora și Fauna Deltei Dunării”.

Asociația Salvați Flora și Fauna Deltei Dunării, fondată în anul 2007, are ca scop protejarea faunei și florei din Delta Dunării, protejarea speciilor de plante și animale amenințate cu dispariția, stoparea, prevenirea poluării și a braconajului, promovarea pescuitului sportiv și a turismului ecologic în Delta Dunării cât și semnalarea autorităților a tuturor neregulilor constatate.

„Mesajul nostru este acela de a reconsidera tehnicile tradiționale de construire, eficiența și integrarea lor în peisajul deltaic, dar și de reciclare a spațiilor construite”, a explicat Marius Voica, conf.dr. arhtect al Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”.

Reamintim că, în luna martie, aceeași asociație a lansat aplicația „Radarul Deltei Dunării”, aplicație cu ajutorul căreia, orice turist sau localnic poate monitoriza personal, accesul autovehiculelor și al ambarcațiunilor în Biosfera Delta Dunării.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*