Activități preventive desfășurate de jandarmi și polițiști la Liceul Tehnologic Simion Leonescu – Luncavița

Activități preventive desfășurate de jandarmi și polițiști la liceul din Luncavița. FOTO: IJJ Tulcea

Jandarmii tulceni, în cooperare cu colegii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, au continuat activitățile preventive-educative desfășurate în unitățile școlare din județul Tulcea.

Potrivit IJJ Tulcea, în cursul zilei de joi, 26 mai, a fost rândul elevilor de la Liceul Tehnologic Simion Leonescu – Luncavița să primească vizita oamenilor legii.

În cadrul activităților preventiv-educative, au fost aduse în atenția elevilor teme care subliniază prevenirea violenței în mediul școlar, necesitatea adoptării unui comportament civic bazat pe respect reciproc, dar s-a pus accent şi pe aspecte legate de regimul răspunderii juridice a minorilor.

În plus, elevii au fost încurajați să dialogheze în vederea soluționării problemelor cu care aceștia se confruntă, fiindu-le prezentate principalele fapte cu caracter antisocial ce pot fi comise în incinta şi în zona adiacentă unităţilor şcolare, dar și cauzele producerii acestora. Activitățile s–au organizat cu scopul reducerii violenței în școli, a prevenirii unor comportamente antisociale ale copiilor, care pot fi săvârșite în școală sau în apropierea unităților școlare, dar a oferit elevilor și posibilitatea familiarizării cu misiunile specifice desfășurate de jandarmi și polițiști.

Astfel de activități vor continua și în alte unități școlare din municipiul și județul Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*