Activități organizate de IJJ Tulcea cu ocazia sărbătoririi Zilei Jandarmeriei Române

Nouă jandarmi tulceni au fost avansați în gradul militar următor, înainte de expirarea stagiului minim. FOTO IJJ Tulcea

Jandarmeria Română aniversează pe data de 03 aprilie 172 de ani de la înființarea armei, ocazie cu care la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea s-au organizat mai multe activități în cinstea acestei zile.

Astfel, vineri, 1 aprilie, încă de la prima oră a dimineții, jandarmii tulceni au participat la Crosul Jandarmeriei Tulcea, o activitate sportivă, care s-a desfășurat în Parcul Ciuperca din municipiu, având ca scop testarea abilităților fizice și spiritul de echipă, prin parcurgerea a două probe: viteză 100 metri și cros 2000 metri.

După desfășurarea competiției, clasamentul se prezintă astfel:

Proba de Cros:

  • Locul I : plt.adj.șef Andrici Sorin
  • Locul II . cpt. Andrei Robert
  • Locul III . plt.adj. Dălcăran Gabriel

Proba de Viteză:

  • Locul I : cpt. Mortoiu Laurențiu
  • Locul II . plt.maj. Grosu Florin
  • Locul III . plt.Geambazu Marian

De asemenea, începând cu ora 11.00, la sediul inspectoratului, au fost prezentate ordinele de avansare în gradul militar următor, înainte de expirarea stagiului minim pentru nouă jandarmi, respectiv un ofițer și opt subofițeri, care îndeplinesc condițiile legale și care au dat dovadă de profesionalism pe timpul executării misiunilor specifice.

În cadrul acestei activități, inspectorul șef, colonel Bordei Ion, i-a înmânat plt.adj.șef Andrici Sorin Distincția de serviciu pentru locul II la „Obținerea de rezultate foarte bune în procesul de formare profesională, activități culturale, științifice și sportive”.

De la ora 13.00, 80 de elevi din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 12, însoțiți de cadrele didactice au vizitat Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea, unde s-a organizat Ziua Porților Deschise. Copiii au fost întâmpinați de jandarmi cu baloane, fiindu-le prezentate materialele de ordine publică și de comunicații, autospecialele de intervenție și patrulare, dar și exercițiile demonstrative specifice cu câinii de serviciu, mult așteptate de copii.

Elevii au avut astfel ocazia să se familiarizeze cu rolul instituției, misiunile și tehnica jandarmilor tulceni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*