Activități desfășurate la Jandarmeria Tulcea cu prilejul sărbătoririi Zilei Jandarmeriei Române

Zi festivă pentru jandarmii tulceni. FOTO arhiva IJJ Tulcea

Jandarmeria Română aniversează luni, 3 aprilie, 173 de când Domnitorul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica, a semnat actul de înființare a Jandarmeriei: Legiuirea pentru reformarea Corpului Slujitorilor în Jandarmi, ocazie cu care la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea s-au organizat mai multe activități dedicate Zilei Armei.

Încă de la prima oră a dimineții, a fost arborat Drapelul unității, în prezența cadrelor militare, activitatea fiind urmată de prezentarea ordinelor de avansare în gradul militar următor, înainte de expirarea stagiului minim pentru opt jandarmi, respectiv trei ofițeri și cinci subofițeri care îndeplinesc condițiile legale și care au rezultate foarte bune în activitate. Conform Statului cadrelor militare „gradul militar este un drept al titularului și reprezintă recunoașterea în plan social a calității de cadru militar”.

Au fost acordate totodată diplome de merit cadrelor militare care s-au evidențiat în activitatea lor profesională prin îndeplinirea exemplară a atribuțiilor de serviciu, dar și diplome jandarmilor care au participat la activitățile sportive organizate de Asociația Sportivă Delta Jandarmi Tulcea în săptămâna 27 – 31 martie în contextul sărbătoririi Zilei Armei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*