Acțiuni ale polițiștilor tulceni pentru prevenirea victimizării prin accidente rutiere

Constănțean cu permisul suspendat, prins la volan în stare de ebrietate pe o stradă din Tulcea. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiștii rutieri și cei de ordine publică au acționat în ultima săptămână pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și a faptelor antisociale. Polițiștii rutieri au desfășurat activități în scopul reducerii riscului rutier pe drumurile naționale, drumurile județene și în localități, precum și în vederea impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, potrivit IPJ Tulcea, polițiștii au aplicat 537 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 209.670 de lei, dintre care 222 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 38 pentru abaterile săvârşite de pietoni, căruțași și bicicliști, restul fiind pentru alte contravenții constatate.

Ca măsuri complementare, au fost reținute 50 de permise de conducere și au fost retrase 21 de certificate de înmatriculare. Totodată, oamenii legii au constatat 10 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Polițiștii vor continua acțiunile punctuale, în special pe principalele sectoare de drum cu risc de producere a accidentelor rutiere din județul Tulcea. Polițiștii le recomandă conducătorilor de vehicule să respecte normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule, de asemenea folosirea centurii de siguranță obligatorie, să circule cu o viteză adaptată permanent condițiilor concrete din trafic, să evite depășirile riscante, iar pentru un plus de siguranță, să păstreze distanța în mers între vehicule.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*