Acțiuni ale polițiștilor tulceni pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de consumul de alcool sau droguri

Acțiune a polițiștilor tulceni FOTO IPJ Tulcea

În perioada 9 – 15 decembrie, Poliția Rutieră Tulcea a desfășurat pe raza județului Tulcea acțiuni pe linia combaterii evenimentelor rutiere produse pe fondul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Acțiunea a fost făcută sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul I.G.P.R., polițiștii tulceni au acționat în perioada 09 -15.12.2019, pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere grave, în special a celor produse pe fondul consumului de alcool sau a substanțelor psihoactive.

În urma activităților de control, au fost constatate 11 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 6 infracțiuni de conducere a unui autovehicul de către o persoană cu concentrația de alcool peste limita legală .

De asemenea, polițiștii au aplicat 538 sancțiuni contravenționale și au reținut 54 de permise de conducere.

Astfel, în data de 13 decembrie, polițiștii Serviciului Rutier Tulcea au depistat un bărbat, în vârstă de 29 de ani, din municipiul Tulcea, în timp ce conducea un auto, pe raza localității Mihail Kogălniceanu, fiind sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. O zi mai târziu, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Tulcea au depistat un un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din municipiul Tulcea, în timp ce conducea un auto pe strada Gazelei din municipiu, având o concentrație de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ultima zi a acțiunii, polițiștii Serviciului Rutier Tulcea au depistat un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din comuna Baia, județul Tulcea, în timp ce conducea un auto, pe raza localității Panduru, comuna Baia, fiind sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea a fost depistat și un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din comuna Ceamurlia de Jos, județul Tulcea, în timp ce conducea un auto, pe raza localității, fiind sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cauzele, polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*