Acțiuni ale polițiștilor tulceni de la „Economic”: amenzile aplicate au depășit 13.000 de lei

Acțiune de amploare a Poliției Economice Tulcea. FOTO IPJ Tulcea

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea au desfășurat în cursul zilei de sâmbătă, 21 ianuarie, acțiuni pe linia prevenirii și combaterii evaziunii fiscale și comerțului cu produse contrafăcute.

Astfel, potrivit IPJ Tulcea, polițiștii au efectuat verificări la opt societăți comerciale din municipiul Tulcea, iar în urma activităților au aplicat patru sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.000 de lei, conform O.U.G. 28/1999 privind obligația de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Totodată, în urma controlului, la o societate comercială, s-au constatat 27 de articole vestimentare susceptibile a fi contrafăcute, purtând însemnele unor mărci de renume. Bunurile în cauză, cu o valoare estimată la 3.400 de lei, au fost ridicate de către polițiștii de la economic, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*