Acțiune socială în parohia 6 Martie a Episcopiei Tulcii

Acțiune umanitară a Episcopiei Tulcii la Sălcioara. FOTO Episcopia Tulcii

În data de 4 septembrie, P.S. Visarion, Episcopul Tulcii a efectuat o vizită filantropică în parohia 6 Martie – Sălcioara, protopopiatul Babadag, o parohie a cărei credincioși sunt confruntați cu probleme sociale.

Parohia beneficiază de atenția constantă a Episcopiei Tulcii, în numeroase rânduri creștinii de aici fiind ajutați atât material dar și spiritual, prin acțiuni umanitare realizate și cu sprijinul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei prin acordarea unor burse de studiu, și sprijin financiar pentru biserica din localitate.

La acțiunea socială de astăzi care a avut loc în biserica ,,Sf. Dimitrie” din localitate, Preasfințitul Părinte Visarion a fost însoțit de la Centrul Eparhial de către Pc. Pr. Ioan Strat, consilier social, de preotul din localitate și de directoarea școlii Jurilovca.

Aici s-a întâlnit cu 30 de elevi din școala Jurilovca (din localitățile Sălcioara, Vișina și Jurilovca), cărora le-a oficiat o slujbă de binecuvântare, le-a vorbit despre educația religios – morală a tinerilor și despre necesitatea predării orei de religie în școli, dăruindu-le totodată și ghiozdane cu rechizite școlare necesare pentru întreg anul școlar.

Satul Sălcioara este situat pe malul lacului Razim, fiind atestat în secolul XVII – sat turcesc la origine, este colonizat la începutul secolului al XIX -lea cu bulgari, iar după 1878 cu veterani ai Războiului de Independență.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*