Acțiune împotriva braconajului piscicol în Delta Dunării. Șase exemplare de sturion au redate mediului natural

Sturion redat mediului natural

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în Delta Dunării, descoperind astfel 110 kilograme de pește, de diferite specii, pescuit ilegal, 700 metri de plase și au eliberat în mediul natural șase exemplare de sturion.

În data de 01.04.2024, o echipă formată din polițiști de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, au descoperit în zona Meleaua – Sf. Gheorghe, zona strict protejată, o înșiruire de plase cu o lungime de 487 metri, având o captură de 83 kg pește, diferite specii.

În data de 04.04.2024, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea și al Grupului de Nave Sulina au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a braconajului piscicol pe Marea Neagră, ocazie cu care, în zona Sacalin, au fost identificate mai multe unelte de pescuit de tip ohane, cu o lungime de 110 metri, fiind capturate în acestea șase exemplare de sturion, specia păstrugă.

În data de 05.04.2024, o echipă formată din polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Pardina au depistat doi cetățeni români, în timp ce pescuiau ilegal, folosind 118 metri de plase și având o captura de 28 kg de pește, diferite specii.

Exemplarele de sturion au fost eliberate în mediul natural, cele 28kg de pește au fost predate unor societăți comerciale de profil, iar plasele au fost ridicate în vederea confiscării și introduse în camera de corpuri delicte a Gărzii de Coastă.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii unor infracțiuni la regimul braconajului piscicol, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*