Acțiune împotriva braconajului pe brațul Sfântu Gheorghe al Dunării. 200 kilograme de pește și scule de pescuit, confiscate

Plase de pescuit
Plase de pescuit

Programul “Stop Braconajului 2017” dă primele rezultate.

Polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Tulcea au organizat și executat o acțiune pe brațul Sf. Gheorghe al fluviului Dunărea, complex Gorgova. Oamenii legii au depistat în flagrant pe A.N. I., de 22 de ani, domiciliat în com. Murighiol, jud. Tulcea și M. I., de 17 ani, domiciliat în sat Dunăvățu de Sus, com. Murighiol, jud. Tulcea.

Cei doi nu au putut prezenta autorizație sau licențe de pescuit comercial iar A.N.I. nu deținea certificat de conducere ambarcațiuni de agrement.

În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,pescuit comercial fără autorizație sau licență și deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui  și conducerea unei nave de o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător, fiind continuată urmărirea penală față de cei doi suspecți și cercetați în stare de libertate.

Cantitatea de 198 kilograme de pește a fost ridicată în vederea confiscării și predată unei societăți comerciale de specialitate în vederea valorificării. Totodată, ambarcațiunea, motorul, rezervorul și ramele folosite la săvîrșirea infracțiunilor sus-menționate, au fost ridicate în vederea confiscării.

Valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscării este de 13.993 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*