Acțiune desfășurată de poliția economică în Carcaliu, Jijila și Luncavița: firme sancționate pentru că nu au emis bonuri fiscale

Acțiune de amploare a poliției economice. FOTO IPJ Tulcea

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Tulcea au desfășurat marți, 16 noiembrie, o acțiune comună cu polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Măcin pe raza localităților Carcaliu, Jijila și Luncavița, în vederea descoperirii, prevenirii și combaterii infracțiunilor economice pe linie de contrabandă, evaziune fiscală, emiterea și folosirea de certificate COVID-19 în mod ilegal, precum și a stării de alertă actuale.

Astfel, potrivit IPJ Tulcea, polițiștii au efectuat controale la șapte agenți economici, constatând faptul că patru dintre aceștia nu au emis bonuri fiscale pentru toate sumele de bani încasate din vânzarea produselor, sens în care au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.500 de lei. De asemenea, polițiștii au confiscat 552,63 de lei, sumă neînregistrată în aparatul de marcat cu memorie fiscală.

În cadrul acțiunii, polițiștii au verificat persoanele prezente în centrele comerciale, în vederea prevenirii utilizării certificatelor COVID-19 în mod ilegal.

Totodată, au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale, conform Legii nr.55/2020, pentru nerespectarea măsurilor privind portul măștii de protecție.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*