Acțiune de prevenire și informare a jandarmilor în rândul elevilor tulceni

Jandarmii tulceni, acţiune de prevenire în rândul elevilor. FOTO IJJ Tulcea

Jandarmii Inspectoratului Județean Tulcea au desfășurat, joi, 25 februarie, activități de prevenire și informare la Școala Gimnazială Ion Luca Caragiale din municipiul Tulcea, în cadrul cărora au dezbătut următoarele teme: prevenirea delincvenței juvenile și prevenirea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială.

Astfel, potrivit IJJ Tulcea, jandarmii din cadrul Compartimentului Prevenirea și combaterea faptelor antisociale le-au prezentat elevilor din clasele a VIII-a aspecte cu privire la principalele fapte antisociale care pot fi săvârșite de către aceștia, implicațiile pe care le au asupra lor, principalele genuri de fapte cu caracter infracțional sau contravențional comise în incinta și în zona adiacentă unităților școlare, dar și care sunt pedepsele prevăzute de lege în cazul săvârșirii acestor fapte.

Pe parcursul întâlnirii, elevii și-au însușit cunoștințe privind normele de conviețuire socială ce trebuie urmate pentru promovarea unui comportament civic bazat pe respect.

De asemenea, jandarmii au prezentat elevilor o parte din misiunile și activitățile desfășurate în cadrul Jandarmeriei Tulcea pentru familiarizarea elevilor cu rolul și atribuțiile din domeniul asigurării ordinii și liniștii publice.

Activitățile de acest gen vor continua și în alte instituții de învățământ gimnazial și liceal din județul Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*