Acțiune de combatere a braconajului piscicol și protejare a speciilor prohibite la capturare în Rezervația Biosferei Delta Dunării

A fost publicat Ordinul privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului pentru anul 2023

Inspectorii ecologi din cadrul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) au desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, mai multe acțiuni specifice de control în sectorul maritim al RBDD pentru verificarea respectării prevederilor legale privind activitățile de pescuit comercial, cu accent pe protejarea speciilor prohibite la capturare.

În urma verificărilor au fost confiscate circa 400 m de unelte tip setcă monofilament și circa 300 m de unelte tip setcă fir textil cu mărimea ochiului între 40 și 100 mm, dimensiune interzisă a fi folosită în Marea Neagră conform Ordinului 1369/2018 privind caracteristicile tehnice și condițiile de folosire a uneltelor admise la pescuitul comercial.

Au fost găsite în plase și eliberate în mediul natural 4 exemplare de păstrugă precum și 2 exemplare de rechin. Unele exemplare erau vii, altele însă erau deja depreciate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*