Acțiune a polițiștilor tulceni pentru depistarea vitezomanilor

Autospecială cu radar a poliției tulcene. FOTO Cătălin SCHIPOR

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea anunță că desfășoară activități pentru combaterea evenimentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive, în cadrul acțiunii SPEED, prevăzută în Calendarul de activități al TISPOL, în perioada 1 – 7 aprilie.

Poliția Română, prin structurile rutiere, a demarat  acțiunea SPEED, în cadrul căreia polițiștii desfășoară activități pentru combaterea evenimentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive și asigurarea respectării limitelor de viteză maximă, legal admise.

Analiza accidentelor rutiere grave relevă faptul că, la nivel național, viteza neadaptată condițiilor de drum precum și cea neregulamentară se regăsesc în mod constant printre primele trei cauze generatoare de accidente.
Din datele statistice a rezultat că, în perioada 1 ianuarie – 10 martie pe drumurile deschise circulației publice din județul Tulcea s-au produs 8 accidente rutiere grave (la fel ca în aceeași perioadă a anului trecut) soldate cu decesul unei persoane (-2 față de aceeași perioadă a anului trecut) şi rănirea gravă a altor 8 (+3 față de aceeași perioadă a anului trecut).

Principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere au fost: viteza (în cazul a 3 accidente), abateri bicicliști (1 accident), abateri pietoni ( 1 accident).

În acest context, polițiștii tulceni vor acționa pe sectoarele de drum din municipiu și județ, în vederea conștientizării conducătorilor auto cu privire la faptul că viteza de deplasare are un rol crucial asupra gravității accidentelor rutiere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*