Acțiune a Poliției Rutiere pentru creșterea gradului de disciplină rutieră

Polițiștii tulceni au ieșit în trafic. FOTO IPJ Tulcea

Poliția Rutieră a desfășurat, în perioada 02 – 08 noiembrie, la nivel național, o acțiune pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, fiind vizate principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

Astfel, principalele obiective ale acțiunii au fost combaterea nerespectării regimului legal de viteză; depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice; respectarea normelor rutiere de către bicicliști, pietoni și căruțași, monitorizarea respectării măsurilor stabilite la nivel național, pentru prevenirea contaminării cu noul tip de coronavirus SARS-CoV-2 (COVID-19).

În cadrul acțiunii, polițiștii tulceni au aplicat 472 de sancțiuni contravenționale la legislația privind circulația pe drumurile publice, dintre care cele mai multe, 130 de sancțiuni, au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, și 46 sancțiuni la Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. De asemenea, polițiștii au reținut 51 permise de conducere și au retras 18 certificate de înmatriculare.

Potrivit IPJ Tulcea, de la începutul acestui an și până la sfârșitul lunii octombrie, pe drumurile deschise circulației publice din județ s-au produs 47 de accidente rutiere grave, principalele cauze generatoare ale acestora fiind: nerespectarea regimului legal de viteză (în cazul a 11 accidente), indisciplina pietonilor (9 accidente), neacordarea priorității de trecere pietonilor (4 accidente), indisciplina bicicliștilor (3 accidente), conducerea sub influența alcoolului (3 accidente).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*