Accident naval pe Dunăre, în apropiere de Crișan. Două persoane rănite și una dispărută

Misiune pe apă. FOTO Arhivă

Un grav accident naval a avut joi seară în jurul orei 19,30, pe Dunăre, în apropiere de Crișan. Trei persoane se aflau într-o ambarcațiune, care s-a răsturnat. Două au fost găsite de echipele de salvatori, iar o a treia este dată dispărută. 

Potrivit reprezentanților ISU Delta Tulcea, în jurul orei 19:30, Pichetului de pompieri nave operative Crișan a fost solicitat să intervină la un accident naval în care a fost implicată o ambarcațiune și 3 persoane. Accidentul s-a produs la mila 8, în apropierea localității Crișan. S-a intervenit cu 1 ambarcațiune tip RIB și nava SMURD. În zonă au fost găsite două victime, una de sex masculin – 46 ani și una de sex feminin – 43 ani, care au fost preluate de către nava SAJ conștiente, fiind transportate la Spitalul Județean Tulcea.

Cea de a treia persoană, de sex feminin, în vârstă de 36 ani este dată dispărută. Cele două echipe de salvatori pompieri, împreună cu un echipaj al Poliției de Frontiera o căută.

UPDATE:

Se pare că victimele erau din Letea, iar accidentul s-a produs după ce ambarcațiunea în care se aflau s-a lovit de un ciot din apă.

Cele două persoane au fost salvate de un taxi pe apă care trecea prin zona, dar a treia victimă, în cădere, i s-ar fi desfăcut vesta de salvare si a dispărut in apă.

Căutările au fost oprite după ora 22.00 urmând a se relua vineri dimineață.